Domov Golf Volkswagen Golf (2008-2012)

Volkswagen Golf (2008-2012)

Deli

Volkswagen Golf 6. generacije nadaljuje uspešno poslanstvo predhodnika. V kombinaciji z DSG menjalnikom dobite izjemno živahen avtomobil z nizko porabo goriva. Mi smo preučili, s katerimi napakami se srečujejo vozniki Golfa 6 po celem svetu.

Leto izdelave: 2008 – 2013 Prenova: /
Proizvajalec: Volkswagen
Predhodnik: Golf Naslednik: Golf Razred: spodnji srednji razred
Konkurenti: Renault Megane, Opel Astra, Peugeot 307, Citroen C4, Kia Ceed, Ford Focus, Seat Leon
Modeli: 3 in 5 vratna kombilimuzina, karavan Euro NCAP: ★★★★★(2008)
Prednosti Slabosti Priporočamo:
+ varčnost motorjev
+ vrhunski DSG menjalnik
+ udobje
+ lega na cesti
– stroga notranjost
– oblazinjenje slabše opremljenih različic
– zmanjšana vidljivost skozi zadnje okno
– slabše berljiva armaturna plošča
Bencinski motor:
1.4 TSI
Dizelski motor:
1.6 TDI

adel_vw_golf_6

Pregled napak, okvar in vpoklicev

Težke okvare

 • Pogoste težave z DPF filtri na 1.6 TDI dizelskih motorjih, ki so voženi na kratke razdalje.
 • Zelo težavni 1.4 16V bencinski motorji (težave z motorno elektroniko in tesnili glav motorja)
 • Pri 1.6 TDI dizelskih motorjih prihaja do težav z odpovedovanjem injektorjev. Težavo se rešuje z reprogramiranjem ali menjavo.
 • Na začetnih 1.2 in 1.4 TSI motorjih lastniki poročajo o večjem številu težav. Pojavlja se cingljajoč zvok med delovanjem, težava se rešuje z novim motornim programom, podlaganjem turbopolnilnika s podložkami ali pa kar celotno menjavo turbopolnilnika. Pri omejenih motorjih se pojavlja raztegovanje verige odmičnih gredi In težave z napenjalci verige, ki povzročajo glasno delovanje motorja in posledično težke poškodbe.
 • DSG6 menjalnik. Napaka na kalibraciji temperaturnega senzorja v menjalniku DSG. Napaka se pojavlja na modelih izdelanih med septembrom 2008 in julijem 2009. Računalnik se da preprogramirati.
 • Poročila o visoki porabi pri modelih 1.2 TSI, pri začetnih modelih.

Druge napake in pomanjkljivosti

 • Pri 1.2 TSI bencinskih motorjih lastniki poročajo o povišani porabi olja.
 • Pogostejše težave z EGR ventili na 1.2 in 1.6 TDI dizelskih motorjih. Ventili se pri vožnji na krajše relacije in pod nizkimi obrati pacajo s sajami, kar povzroča težave s hlajenjem.
 • Pri vozilih z DSG menjalniki bodite pozorni na redno servisiranje in gladko prestavljanje menjalnika. V kolikor je menjalnik glasen in prestavlja nerodno in grobo je za začetek potrebno narediti servis in reprogramirati elektroniko, v kolikor to ne pomaga je potrebno menjati kontrolno enoto.
 • Napaka pri menjalnikih DSG 7 (modeli s suho sklopko). Pri manevriranju prihaja pogosto do grobega speljevanja.
 • Pri 1.6 TDI dizelskih motorjih večje število lastnikov poroča o povišani porabi hladilnega sredstva. Težavo bi najverjetneje odpravila menjava tesnila na glavi motorja.
 • Nekateri modeli s 17- in 18-palčnimi platišči so nagnjeni k hitri obrabi pnevmatik.
 • Modeli TFSI (210 konjski) so občutljivi na olje, ki ga je potrebno menjavati vsake 10.000 km.

Volkswagen 6 napake, težava, golf 6 okvara,

Napake na karoseriji

 • Nekateri lastniki poročajo o težavh s poškodbami parabol prednjih žarometov, ki potrebujejo mejavo.
 • Lastniki poročajo, da prihaja do porumenitve žarometov.
 • Deževnica se rada zbira na robu prtljažnih vrat, ki imajo drugačno drenažno ureditev od predhodnika.
 • Težave z odvajanjem vode, ko je avtomobil parkiran na klančini. Napaka je posledica zamašitve odvodnih kanalov v vratih.

Volkswagen 6 napake, težava, golf 6 okvara,

Napake notranjosti

 • Lastniki prvih modelov se pritožujejo nad povezljivosti s sistemom Bluetooth, ki je združljiv samo s starejšimi modeli Nokia in Siemens.

Napake elektronike

 • Pri vozilih z 1.4 16V bencinskih motorjem prihaja do pogostih težav s senzorjem odmične gredi na kar lahko nakazuje težaven zagon v toplem vremenu.
 • Pogostejše težave s komandami za dvig in spust električnih stekel.
 • Pri nekaterih vozilih lastniki poročajo o težavah z elektronskimi pomagali ( Ne delovanje radia, prižiganje opozorilnih lučk, nepravilen prikaz količine goriva). težave reši reprogramiranje računalnika.
 • Nekatere težave z tempomati pri vozilih opremljenih z DSG menjalniki.
 • Nekaj poročanj o težavah z vratnimi ključavnicami, pogosteje se okvare pojavljajo nazadnjih vratih.
 • Nekateri lastniki se soočajo s težavami z elektično podprtimi servo ojačevalniki volanskega mehanizma.

Volkswagen 6 napake, težava, golf 6 okvara,

Vpoklici

Datum vpoklica
Vzrok vpoklica
Začetekproizvodnje
Konecproizvodnje
14.12.2009
Možnost napake na sklopki
1.9.2008
31.8.2009
15.12.2011
Možnost izlitja goriva
1.1.22009
15.12.2011

Foto: Arhiv proizvajalca

Napake, okvare in vpoklici opisani v članku so rezultat strokovne raziskave virov zapisanih spodaj in so avtorsko delo. Kopiranje ali delno kopiranje je dovoljeno le s privoljenjem avtorja ob obvezni navedbi vira. Zgoraj opisane napake, okvare in vpoklici so ustvarjeni kot pomoč pri nakupu in vzdrževanju vozila. V kolikor imate z vozilom dodatne izkušnje jih delite z bralci v komentarjih.  
Viri: Lastna raziskava, Parkers (Velika Britanija), Autobild (Nemčija), Auto Express (Velika Britanija), Caradisiac (Francija), Whatacar (Velika Britanija), Honest John (Velika Britanija), Vosa (Velika Britanija), VWVortex (Velika Britanija).

euroservis-oglas

Deli
Prejšnji članekEnomasni in dvomasni vztrajniki
Naslednji članekMercedes-Benz E (2002-2009)
Anej je avtor ideje AvtoNasveti. Svoje izkušnje z upravljanjem blagovnih znamk je najprej nabiral v turizmu, nato je ustvaril več lastnih blagovnih znamk. Z vodenjem ekipe je portal pripeljal na vodilno mesto iz svojega področja in mesečno ga spremlja preko 50.000 bralcev. Anej se profesionalno ukvarja z marketingom, upravljanjem blagovnih znamk in odnosi z javnostmi. Magistriral je na Fakulteti za upravo.

13 KOMENTARJI

 1. res je!
  veriga v določenih modelih motorja (ne v vseh!) 1.2 TSI se raztegne in jo je potrebno zamenjati. V večini primerov se zasliši “rožjlanje” in to je to….

 2. NEVEM ZAKAJ PISEJO DA JE DOBRA LASTNOST GOLFA ZANESLJIVOST IN PA ODLICEN DSG MENJALNIK, CE PA JE AVTO POLN NAPAK. NI VEC KVALITETE PRI VW TO DOKAZUJEJO REKORDNI VPOKLICI VOZIL :-\

 3. DSG je po hitrosti predstavljanja še vedno v samem vrhu in je res vrhunski izdelek. Je pa res, da je imela ta generacija splošno kar veliko napak.

 4. 2.0 TDI so ena zelo velika ”jama” pri VW,si upam trditi da eni najslabših motorjev ki so jih izdelali,IZOGIBANJE OBVEZNO!

 5. Damjan to ne velja za 2.0tdi, ki je v golf 6 itd.. Namreč tu gre za Common Rail motor, ki pa nima težav kot njegov predhodnih Pump Duse motor.

 6. kupil bi golfa6 1.2 tsi 77KW/105KM , letnik 2012 zdaj pa me zanima po katerih težavah je ta model znan….

 7. Imam namen kupit golfa, izbiram med variant 1.6 tdi,.
  1.9tdi ali 2.0 tdi z dsg menjalnikom ali ročnim,pa me zanimajo vaša mnenja.

 8. jaz bi pa rad vzel Golf V 2,0t fsi gti DSG letnik 2007 je uvožen servisi delani v tujini sumljivo poceni potreben manjšega ličarskega dela , lastnik pa trdi , da je motor pa menjalnik super ok.’!

 9. Imam Golf plus letnik 2010 – 1,2 TSI 52.000 km. Podlagali so mu turbopolnilnik, veriga ob startu rožlja, vendar je še v mejah nategnjenosti. Odpovedalo je zaklepanje obojih levih vrat in zapiranje stekel. Sledila je zamenjava kablov. Kar 8 žic v mehu iz stebra v vrata je bilo s popokano izolacijo. Žice na likalniku so nekajkrat mehkejše in gibke od teh, ki so speljane v vrata. Nekatere žice so imele kar po tri razpoke, kot bi izolacijo kdo narezal. Pri zamenjavi žic (original Poljska) se je pokazalo, da je uničen tudi električni zaklep levih vrat. Čez nekaj dni je odpovedal še zaklep desnih vrat.
  Zaključek: cena menjave žic 200 €, cena menjave obeh zaklepov cca 550 €. (adijo dopust). Samo toliko v vednost o kakovosti VW.

 10. Flrj , kdo ti je.kriv , ce si kupu motor za katerega ze vrabcki civkajo , da se ga je potrebno izognit. Kar se pa kablov tice , moj letnik2009 z 280.000km ima kable se cist vredu , brez kakih razpok ipd… tko da ocitno nimajo vsi take srece kot ti. Lp

 11. Flrj, zaklepi tudi meni niso delali na Golf V, cena 550€ pa je veliko pretirana, na ebayu najdeš celotne ključavnice od 40$ naprej za Golf VI, jaz pa sem si jih uredil sam zastonj.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here