Domov Naslovnica Peugeot 508 (2010 – danes)

Peugeot 508 (2010 – danes)

Deli

Peugeot z modelom 508 nadaljuje serijo 407 in jo poskuša približati seriji 607.  Mi smo preučili, katere napake, težave in vpoklici so tisti, s katerimi se srečujejo vozniki po vsem svetu in za vas pripravili rezultate analize. 

Leto izdelave: 2010 – danes Prenova: 2014
Proizvajalec: Peugeot
Predhodnik: 407 in 607 Naslednik: / Razred: Srednji razred
Konkurenti: Volkswagen Passat, Renault Laguna, Ford Mondeo, Volvo S/V60, Hyundai I40
Modeli: Limuzina, karavan, povišan karavan Euro NCAP: ★★★★(2011)
Prednosti Slabosti Priporočamo:
+ Varnost
+ Izgled
+ Prostornost
+ Opremljenost
+ Udobje
+ Kakovost notranjosti
– Pomanjkanje odlagalnih površin
– Pomanjkanje sistemov aktivne varnosti
– Uporabnost prtljažnika pri limuzinski izvedenki
Bencinski motor:
1.6 THP
Dizelski motor:
1.6 HDi

Adel avtodeli

Pregled napak, okvar in vpoklicev

Težke okvare

 • Pri dizelskih izvedenkah se lastniki pritožujejo nad težavami z DPF filtri, ki se pri pogosti vožnji pod nizkimi obrati ne uspejo učinkovito regenerirati ter težavami z dvomasnimi vztrajniki.

Peugeot 508 - rabljen napake težave okvare vpoklici

Druge napake in pomanjkljivosti

 • Nekateri lastniki dizelskih motorjev poročajo o občutljivosti agregatov na slabšo kvaliteto goriva, kar se kaže kot cukanje in vklapljanje varnega načina delovanja motorja (izguba moči).
 • Pri vozilih z električno parkirno zavoro prihaja do slabšega delovanja v hladnem vremenu. Za odpravo težave je potrebna reprogramacija nadzornega računalnika.

Napake na karoseriji

 • Posamezni lastniki poročajo o težavah s pregorevanjem motorčkov prednjih brisalcev in o poškodabah prednjih brisalcev zaradi predolgega giba ročic, kar povzroči drsanje brisalcev ob karoserijo.

Peugeot 508 - rabljen napake težave okvare vpoklici

Napake notranjosti

 • O napakan in težavah notranjosti lastniki ne poročajo.

Napake elektronike

 • Pri nekaterih vozilih lastniki poročajo o glasnih prtljažnih ključavnicah.
 • Večje število vozil se srečuje s težavami pri delovanju navigacijskih sistemov. Težavo največkrat odpravi reprogramiranje.

Peugeot 508 - rabljen napake težave okvare vpoklici

Vpoklici

Datum vpoklica Vzrok vpoklica Začetek proizvodnje Konec proizvodnje
07/10/2013 Vpoklic zaradi možne težave na vodu goriva pri motorju. 13/01/2012 24/05/2013

euroservis-oglas

Napake, okvare in vpoklici opisani v članku so rezultat strokovne raziskave virov zapisanih spodaj in so avtorsko delo. Kopiranje ali delno kopiranje je dovoljeno le s privoljenjem avtorja ob obvezni navedbi vira. Zgoraj opisane napake, okvare in vpoklici so ustvarjeni kot pomoč pri nakupu in vzdrževanju vozila. V kolikor imate z vozilom dodatne izkušnje jih delite z bralci v komentarjih.  
Viri: Lastna raziskava, Parkers (Velika Britanija), Breakeryard (Velika Britanija), Autobild (Nemčija), Auto Express (Velika Britanija), Whatacar (Velika Britanija), Vosa.gov (Velika Britanija), Euro Ncap , ADAC (Nemčija), Avtomagazin (Slovenija)
Avto magazin (Slovenia)

Deli
Prejšnji članekAudi A6 (2004 – 2011)
Naslednji članekMazda 2 (2007 – 2014)
Tom je urednik portala AvtoNasveti. Že od samega začetka je s svojim strokovnim znanjem vedno v iskanju pravih informacij za naše bralce. Kot univerzitetni diplomirani inženir strojništva je tudi velik tehnični poznavalec. Kot strasten avtomobilist je gonilna sila portala in avtor številnih strokovnih člankov iz področja zanesljivosti vozil.

2 KOMENTARJI

 1. Odličen in neverjetno uporaben portal, ki zelo pride prav pri odločanju o nakupu avtomobila! Čestitke uredniku in ekipi!

 2. “Pri vozilih z električno parkirno zavoro prihaja do slabšega delovanja v..”
  Kadar Peugeot 508 javlja to ali podobne “napake”, najprej preverite akumulator (baterijo) vozila. Žal sistem javljanja napak lažno obvešča o vseh mogočih “napakah” na vozilu, v resnici je pa akumulator iztrošen. Žal tega sistem ne javi 😉

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here