Domov mali enoprostorec Renault Scenic (2009 – danes)

Renault Scenic (2009 – danes)

Deli

Renault Scenic je eden najbolj prepoznavnih enoprostorcev. Mi smo preučili, s katerimi napakami, težavami, okvarami in vpoklici se srečujejo lastniki vozil Renault Scenic po vsem svetu in za vas pripravili rezultate raziskave.

Leto izdelave: 2009 -danes Prenova: 2012 in 2013
Proizvajalec: Renault
Predhodnik: Scenic Naslednik: / Razred: Mali enoprostorec
Konkurenti: Citroën C4 Picasso, Volkswagen Touran, Toyota Verso, Peugeot 3008, Opel Zafira, Ford C-Max
Modeli: Enoprostorec Euro NCAP: 5-star★★★5-star(2009)
Prednosti Slabosti Priporočamo:
+ Prostornost
+ Dizelski motorji
+ Prostornost
+ Opremljenost
+ Prilagodljivost
+ Ergonomija
+ Udobje
– Težka vrata prtljažnika
– Pomanjakanje ravnega dna
– Originalni navigacijski sistem
Bencinski motor:
1.4 TCe
Dizelski motor:
1.6 dCi

Pregled napak, okvar in vpoklicev

Težke okvare

 • Pri 1.6 dCi (130 KM) dizelskem motorju, je v nekaterih primerih prišlo do defektnih injektorjev kar je povzročilo spiranje enega izmed cilindrov in posledično nepopravljivo škodo na motorju.

Renault Scenic rabljen napake težave okvare vpoklici

Druge napake in pomanjkljivosti

 • Pri starejših vozilih z elektronsko ročno zavoro prihaja do težav ker le ta ne popusti do konca kar lahko povzroči pregrevanje in uničenje zavor prav tako pa vpliva na delovanje tempomata in avtomatskega menjalnika. 

Napake na karoseriji

 • Pri starejših vozilih prihaja do okvar motorčkov prednjih brisalcev.
 • Pri starejših vozlih se pojavljajo primeri težav z zunanjimi vratnimi ročaji.

Renault Scenic rabljen napake težave okvare vpoklici

Napake notranjosti

 • Posamezni črički pod armaturo.

Napake elektronike

 • Nekateri primeri okvare digitalnega števca (ekrana).
 • Pri bencinskih motorjih lastniki poročajo o težavah z vžigalnimi tuljavami, kar se kaže kot neenakomeren tek motorja.

Vpoklici

O vpoklicih za obravnavano vozilo VOSA na dan izdelave članka ne poroča.

Renault Scenic rabljen napake težave okvare vpoklici

Foto: Arhiv proizvajalca

Napake, okvare in vpoklici opisani v članku so rezultat strokovne raziskave virov zapisanih spodaj in so avtorsko delo. Kopiranje ali delno kopiranje je dovoljeno le s privoljenjem avtorja ob obvezni navedbi vira. Zgoraj opisane napake, okvare in vpoklici so ustvarjeni kot pomoč pri nakupu in vzdrževanju vozila. V kolikor imate z vozilom dodatne izkušnje jih delite z bralci v komentarjih.  
Viri: Lastna raziskava, Parkers (Velika Britanija), Autobild (Nemčija), Auto Express (Velika Britanija), Caradisiac (Francija), Whatacar (Velika Britanija), Honest John (Velika Britanija), Vosa (Velika Britanija)

Deli
Prejšnji članekHonda HR-V (1998 – 2006)
Naslednji članekPeugeot 5008 (2009 – danes)
Tom je urednik portala AvtoNasveti. Že od samega začetka je s svojim strokovnim znanjem vedno v iskanju pravih informacij za naše bralce. Kot univerzitetni diplomirani inženir strojništva je tudi velik tehnični poznavalec. Kot strasten avtomobilist je gonilna sila portala in avtor številnih strokovnih člankov iz področja zanesljivosti vozil.

3 KOMENTARJI

 1. Senic letnik 2015: moti me vlaga v talnih predalih za prvimi sedeži. Na servisu so se lotili odprave napake, vendar kakor je videti še zdaj ni ok. Ali ima kdo kakšno idejo kaj bi bil temu vzrok? Hvala.

 2. Scenic letnik 2011: zunanje levo ogledalo se mi je pokvarilo. Šel sem pooblaščenemu serviserju in mi za diagnostiko vprašal cca 40eur da ugovi razlog defekta. Rešitev naj bi bila kupit drugo ogledalo na voznikovi strani. Cena na renaut pooblaščenem med 320 – 400 eur z delom (odvisno a kupiš ogledalo in koliko delov in ali si sam narediš ali pa ti oni naredijo na servisu za cca320 eur)

  Po nekaj tednih se lotim sam ogledalo odvijačit. Videl sem da je bila ena žička pretrgana, sem jo zalotal v nekaj minutah in ponovno zmontrial sam na avto. Stroškov nisem imel ker vsako toliko nekaj sam zase zalotam. Žalostno da pooblaščeni niso opazili žičke da bi jo zalotali, rajši so v predračunu navedili da kupim novo ogledalo z njihovim delom skupaj cca 350-400 eur.

 3. Senic 2016 na ekranu se prikaže ključ za montažo in napis Check injection ali kdo ve kaj bi to lahko pomenilo,mehanik ga je priklopil na računalnik in ni ugotovil ,da je kaj narobe,ali kdo ima navodila v Slovenščini,pri prodajalcu smo dobili samo v Francoščini ker je uvožen iz Francije

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here