Domov Hyundai Hyundai Getz (2002-2009)

Hyundai Getz (2002-2009)

Deli

Getz je en izmed najbolj priljubljenih Hyundaievih modelov pri nas in na splošno po svetu in ni težko razumeti zakaj. Poceni vzdrževanje, prostorna notranjost in zanesljivost so lastnosti, ki kažejo, da je Getz dobra izbira, če iščete cenovno dostopen in za vožnjo enostaven avtomobil.
Sama oblika avtomobila je sicer dokaj dolgočasna, ampak se škatlasto oblikovanje izkaže za dobro v notranjosti, kjer je za ta razred avtomobila veliko prostora, še posebno v zadnji vrsti. Obstaja nekaj kritik, predvsem na račun staromodne oblike in nekoliko cenenih materialov v notranjosti in tudi na račun udobja vožnje.

Leto izdelave: 2002-2009 Prenova: 2005
Proizvajalec: Hyundai
Predhodnik: / Naslednik: Hyundai i20 Razred: Mestni avtomobil
Konkurenti: Renault Clio, VW Polo, Peugeot 206, Citroen C3, Fiat Punto, Ford Fiesta, Chevrolet Aveo
Modeli: 3 in 5 vratna kombilimuzina Euro NCAP: ★★★★(2004)
Prednosti Slabosti Priporočamo:
+ Prostorna notranjost
+ Veliko prostora na zadnji klopi
+ Velik prtljažnik
+ Poceni vzdrževanje
+ Cena
– Nekoliko ceneni materiali v notranjosti
– Slaba bočna opora sedežev
– Ne najbolje uglašeno podvozje
– Slaba odzivnost volana
Bencinski motor:
1.3 SOHC GL, 1.4 DOHC GL HUD CAR
Dizelski motor:
1.5 CRDi (65kW) TOP-K

 

Zanesljivost in najpogostejše napake

Težke okvare

  • O težjih okvarah ni govora.

 Druge napake in pomanjkljivosti

  • Nekateri lastniki poročajo o pokanju zadnjih bobnastih zavor, kar so odpravljali pod garancijskimi popravili.
 Hyundai Getz

Napake na karoseriji

  • Pri starejših modelih se lahko zaradi slabšega vzdrževanja karoserije pojavi rja na zadnjih obrobah blatnikov.
  • Nekatera vozila so imela postrani vgrajeno strešno anteno.

 Obraba notranjosti

  • Pri nekaterih vozilih se je pojavilo škripanje voznikovega sedeža, kar so odpravljali pod garancijskimi popravili z mazanjem škripajočih delov.

 Napake elektronike

  • O napakah elektronike ni govora.

Vpoklici

  • Hyundai je vpoklical leta 2004 avtomobile narejene med 3.1.2002 in 3.1.2003. Vzrok je bila ABS opozorilna lučka, ki se je lahko prižgala med vožnjo. Če se je napako ignoriralo,  je lahko prišlo do vžiga avtomobila.

Hyundai Getz

Napake, okvare in vpoklici opisani v članku so rezultat strokovne raziskave virov zapisanih spodaj in so avtorsko delo. Kopiranje ali delno kopiranje je dovoljeno le s privoljenjem avtorja ob obvezni navedbi vira. Zgoraj opisane napake, okvare in vpoklici so ustvarjeni kot pomoč pri nakupu in vzdrževanju vozila. V kolikor imate z vozilom dodatne izkušnje jih delite z bralci v komentarjih.   Viri:  Lastna raziskava, Parkers (Velika Britanija), Autobild (Nemčija), Auto Express (Velika Britanija), Whatacar (Velika Britanija), Vosa.gov (Velika Britanija), Euro Ncap , ADAC (Nemčija).

Deli
Prejšnji članekBMW X3 (E83) 2003-2010
Naslednji članekBMW 6 (E63) 2003-2010
Anej je avtor ideje AvtoNasveti. Svoje izkušnje z upravljanjem blagovnih znamk je najprej nabiral v turizmu, nato je ustvaril več lastnih blagovnih znamk. Z vodenjem ekipe je portal pripeljal na vodilno mesto iz svojega področja in mesečno ga spremlja preko 50.000 bralcev. Anej se profesionalno ukvarja z marketingom, upravljanjem blagovnih znamk in odnosi z javnostmi. Magistriral je na Fakulteti za upravo.

2 KOMENTARJI

  1. Getz! Ja, v načelu dober avto – za ta denar si takrat (2005 – 2006) res dobil kar dosti avtomobila. Ampak! Po desetih letih se pričnejo zadeve komplicirati – mehansko avto čisto OK, druga zadeva pa je pri karoseriji oz. točneje pri laku! Kljub temu, da je bilo vozilo dobrih 7 let v garaži (mimogrede, prevoženih zgolj 60100 km) se je pričel lak neusmiljeno luščiti. Ja, dobesedno LUŠČITI. Ne rjavi, nima poškodb…nesramno pa se lušči vse: od havbe do strehe. Ko želiš avto prodati se vsak kupec samo nejeverno zazre v vse bolj “olupljeno” vozilo! Skratka, vse kaže, da so Korejci na vzhodnoevropski trg dobavili vozila, ki niti v sanjah ne ustrezajo kakovostnemu razredu, za katerega se tako hvalijo. Prej sem bil lastnik Škode Favorit…ni bilo nikakršnih problemov…sploh pa ne na laku. Tale GETZ pa…ojoj..ojoj…

  2. Moj je letnik 2005 in ima dobrih 150.000 km. Lak pa tak kot prvi dan. So se pa pojavili znaki rjavenja na zadnjih blatnikih. Konstrukcijska napaka. Se pa kar bojim menjave. Kar koli gledam na forumih so napake in slabosti na novih modelih in s tem povezani stroški, ki jih pri Getzu ni bilo. Tudi na prejšnjem Ponyu so bile samo malenkosti.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here