Domov Audi Audi A6 (2004 – 2011)

Audi A6 (2004 – 2011)

Deli

 Audi A6 je že stari znanec v višjem srednjem razredu. Mi smo preučili, katere napake, težave in vpoklici so tisti, s katerimi se srečujejo vozniki po vsem svetu in za vas pripravili rezultate analize. 

Leto izdelave: 2004 – 2011 Prenova: 2008
Proizvajalec: Audi
Predhodnik: A6 Naslednik: A6 Razred: Višji srednji razred
Konkurenti: BMW serije 5, Mercedes-Benz E, Volvo S80
Modeli: Limuzina, karavan, povišan karavan Euro NCAP: ★★★(2004)
Prednosti Slabosti Priporočamo:
+ Kvaliteta izdelave
+ Dizelski motorji
+ Varnost
+ Pogon Quattro
– Problematični začetni 2.0 TDI
– Pomanjkanje prostornosti zadaj
– Stroški vzdrežvanja
Bencinski motor:
2.0 TFSI
Dizelski motor:
3.0 TDI

Adel avtodeli

Pregled napak, okvar in vpoklicev

Težke okvare

 • Začetni 2.0 TDI (140 in 170 KM) dizelski motorji se soočajo s problematičnimi injektorji, EGR ventili. Prav tako pri omenjenih motorjih prihaja do mešanja olja in goriva zaradi odpovedi ti. tandenmskih črpalk.
 • Pri dizelsko gnanih vozilih z ročnim menjalnikom prihaja do pogostih okvar dvomasnih vztrajnikov. Odprava težave zahteva menjavo vztrajnika in celotne sklopke kar predstavlja velik strošek.
 • Zelo pogoste okvare starejših 2.0 TDI (140 in 170 KM) dizelskih motorjev zaradi odpovedi oljnih črpalk, ki so gnane preko balansirnih gredi. Težava rezultira v težki okvari motorja.
 • Pri povišanem karavanu (Allroad) prihaja do okvar zadnjega zračnega vzmetenja katerega popravilo prinaša visoke stroške.
 • Pri vseh FSI in TFSI bencinskih motorjih prihaja do intenzivnega nabiranja saj na vstopnem kolektorji in vstopnih ventilih kar povzroča slabše delovanje motorja, višjo porabo goriva  in v primeru vdora večjih kosov saj tudi poškodbe notranjosti motorja. Za izogib tovrstnim težavam priporočamo občasno čiščenje s pomočjo namenskih preparatov.

Druge napake in pomanjkljivosti

 • Na 3.0 TDI dizelskih motorjih prihaja do odpovedi vodnih črpalk in puščanja hladilne tekočine na EGR ventilu.
 • Verige odmičnih gredi na 3.2 FSI bencinskih motorjih lahko ob izrazito dolgih servisnih intervalih odpovedo zato se izogibajte vozil pri katerih ni prihajalo do redne menjave olja. Za podaljšanje življenske dobe verige skrajšajte interval menjave olja.
 • Na 2.7 TDI dizelskih motorjih prihaja do težav z loputami vstopnega zraka v kolektorju. Velikokrat odpove motorček, ki skrbi za premikanje le teh prihaja pa tudi do poškodb samih lopatic.
 • Pogoste odpovedi zadnjih blažilnikov.
 • Multitronic avtomatski menjalniki ne slovijo, kot najbolj zanesljivi zato priporočamo, da se jim v izogib težavam raje izognete.
 • Pri karavanih lahko  pride do vdora tekočine za pranje stekel v MMI enoto, ki se nahaja v prtljažniku.
 • Pogoste okvare prezračevalnega in klimatskega sistema. Pri nakupu bodite pozorni na ustrezno hlajenje in delovanje vseh funkcij.
 • Hitra obraba gumjastih elementov podvozja.

Audi A6 - rabljen napake težave okvare vpoklici

Napake na karoseriji

 • Pri povišanem karavanu prihaja do korozije aluminjastih zaščit na vratih in pod motorjem.
 • Pri izvedenkah z znižanim podvozjem lastniki poročajo o drgnenju zadnjih pnevmatik ob robove blatnikov, ko so avtomobili izdatno naloženi.
 • Težave s kljuko za odpiranje prtljažnika.

Audi A6 - rabljen napake težave okvare vpoklici

Napake notranjosti

 • Nakateri lastniki poročajo o vdoru voda v kabino zaradi slabega tesnenja ohišja kabinskega filtra.
 • Nekateri lastniki poročajo o težavah vratnih ključavnic, ki se ne odklenejo vedno.

Napake elektronike

 • Pogoste težave s prikazovanjem dejanske količine goriva v posodi in nepravilnim delovanjem električne parkirne zavore. Težavo največkrat reši reprogramiranje.
 • Nekatere težave z nepravilnim delovanjem parkirnih senzorjev.
 • Večina avtomobilo trpi za najrazličnejšimi okvarami oziroma nepravilnim delovanjem posameznih elektronskih komponent. Za nenadno izgubo moči in prižiganje opozorilnih lučk motorja je največkrat kriva okvara motorne ECU enote.
 • Veliko število pritožb nad delovanjem MMI enote.

Audi A6 - rabljen napake težave okvare vpoklici

Vpoklici

Datum vpoklica Vzrok vpoklica Začetek proizvodnje Konec proizvodnje
 11/11/2005 Vpoklic zaradi težave na sistemu zračih blazin.  01/02/2004  31/03/2005
 25/09/2007 Vpoklic zaradi napake na mehanizmu zapiranja prtljažnih vrat.  01/06/2004  31/07/2007
 12/12/2011 Vpoklic zaradi napake na sistemu zračnih zaves.

euroservis-oglas

Napake, okvare in vpoklici opisani v članku so rezultat strokovne raziskave virov zapisanih spodaj in so avtorsko delo. Kopiranje ali delno kopiranje je dovoljeno le s privoljenjem avtorja ob obvezni navedbi vira. Zgoraj opisane napake, okvare in vpoklici so ustvarjeni kot pomoč pri nakupu in vzdrževanju vozila. V kolikor imate z vozilom dodatne izkušnje jih delite z bralci v komentarjih.  
Viri: Lastna raziskava, Parkers (Velika Britanija), Autobild (Nemčija), Auto Express (Velika Britanija), Whatacar (Velika Britanija), Vosa.gov (Velika Britanija), Euro Ncap , ADAC (Nemčija),siol (Slovenija), AvtoMagazin (Slovenija).

Deli
Prejšnji članekFord Kuga (2008 – 2012)
Naslednji članekPeugeot 508 (2010 – danes)
Tom je urednik portala AvtoNasveti. Že od samega začetka je s svojim strokovnim znanjem vedno v iskanju pravih informacij za naše bralce. Kot univerzitetni diplomirani inženir strojništva je tudi velik tehnični poznavalec. Kot strasten avtomobilist je gonilna sila portala in avtor številnih strokovnih člankov iz področja zanesljivosti vozil.

2 KOMENTARJI

 1. Ampak res. Sem lastnik Audija A6 2.7 tudi quattro karavan,letnik 2006,vozim ga od leta 2009,ki je imel 93000 km. Zdaj jih ima prevoženih 318000.V tem času sem poleg rednih servisev, ki jih delam na 30000km(250eur), zamenjal:4 park senzorje(280 eur novi), popravil MMI napravo, ki jo je zalila tekočina za pranje zadnjega stekla, ker so preparele gumijaste cevi, zato sem jo zdaj zaščitil z polivinilasto folijo, vendar se vseeno izogibam pranja zadnjega stekla(200 eur) ventilator hlajenja motorja z elektroniko(500 eur rabljen), alternator(250 eur nov) in zdaj nazadnje še loputo na motorju z motorčkom(380 eur novo) ter vseh 6 grelnih svečk(120 eur nove) Olje in filter v menjalniku sem zamenjal pri 200000 km (560 eur) tako da me še to čaka. Avto me drugače še ni pustil na cedilu. Ko mi je crknila loputa, se mi je prižgala lučka za motor, vendar sem se brez problema vrnil domov v Postojno z Jahorine(650km).Avto tudi nič ne cuka, ko menja, vendar kolikor vem se mora na vsakih 90000km menjati olje in filter v menjalniku. Zaenkrat sem zadovoljen, kaj naj rečem, stroške je pa pričakovati v vsakem primeru. L. P.

 2. Zanimivo je da se nič od tega ne dobi na nemških spletnih prodajalnah za nove avtodele(
  autodoc…),razen ogrevalnih svečk.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here