Domov višji srednji razred Volkswagen Passat 6 (2005-2010)

Volkswagen Passat 6 (2005-2010)

Deli

Volkswagen Passat šeste generacije upravičuje sloves zanesljivega avtomobila. Ta avtomobil nima hujših primerov okvar. Okvare se redko pojavljajo in gre za izjemno priljubljen avto med rabljenimi avtomobili Volkswagen. Dizelski motorji so izjemno učinkoviti. DSG menjalnik Volkswagen pa omogoča zelo športno vožnjo in hkrati tudi nizko porabo goriva pri Passatu. 

Leto izdelave: 2005 – 2010 Prenova: /
Proizvajalec: Volkswagen
Predhodnik: Passat Naslednik: Passat Razred: Višji srednji razred
Konkurenti: Opel Vectra, Volvo S60, Peugeot 407, Renault Laguna, 
Modeli: limuzina, karavan
Euro NCAP: ★★★★★ (2005)
Prednosti Slabosti Priporočamo:
+ prostornost
+ pregledna armaturna plošča
+ odlični bencinski motorji
+ opremljenost
+ aktivna in pasivna varnost
+ uporaben karavan
– visoke cene
– boljše opremljenih različic ni veliko
– izogibajte se prvim modelom
Bencinski motor:
2.0 FSI
Dizelski motor:
2.0 TDI

Zanesljivost in najpogostejše napake

Težke okvare 

 • Pri prvih modelih Passat 2.0 TDI (149) je prihajalo do poroznosti hladilnika, kar je privedlo do velike porabe hladilne tekočine, v najslabših primerih tudi do pregrevanja motorja. Zamenjava je bila v garanciji.
 • Pri Passatu l. 2006, motor 2.0 TDI (140km tip motorja BKP) prihaja do množične okvare na šobah za vbrizg goriva. Vsa vozila imajo t.i. “kulančno garancijo” do sedmega leta starosti, neodvisno od št. prevoženih km. V kolikor šobe odpovedo jih brezplačno zamenjajo na pooblaščenem servisu.

Passat 6, napake volskwagen, napake passat, težave passat, problemi passat

Druge napake in pomanjkljivosti

 • Pnevmatike. Zaradi nepravilne nastavitve podvozja Passata (nova vozila, iz tovarne) je prihajalo do neenakomerne obrabe pnevmatik. Napaka prvih modelov.
 • Vztrajnik pri modelih Passat 2.0 TDI. Prihaja do napake, ki povzroči hrup, v kasnejši fazi celo napake na sklopki.
 • Tubrina. Modeli Volkswagen Passat 2.0 TDI, proizvedeni pred majem 2005, so imeli težave z variabilno turbino. Napaka odpravljena z garancijo.
 • 1,9 TDI motorji. Napaka na programski opremi. Obvezna nadgradnja.
 • 1,6 in 2,0 FSI motorji. Nevarnost pronicanja vode v računalnik za vbrizg motorja. Posledica okvara motornega računalnika v Volkswagen Passat. Napaka se s koncem leta 2006 odpravi.

Passat 6, napake volskwagen, napake passat, težave passat, problemi passat

Obraba

Brisalci . Njihova življenjska doba je precej omejena. Zelo hitro prihaja do obrabe. Napake se ne da odpraviti. Volkswagen Passat je avtomobil, pri katerem boste pogosteje menjavali brisalce.

V primerjavi s prejšnjo generacijo so v notranjosti uporabili manj žlahtne materiale. Toda v primerjavi s konkurenco je notranjost odlično odporna na obrabo. Volkswagen Passat tako v notranjosti nima znakov obrabe.

Passat 6, napake volskwagen, napake passat, težave passat, problemi passat

Napake elektronike

 • Električna parkirna zavora v vseh modelih Volkswagen Passat. Tipična napaka te generacije Passata je nedelovanje električne parkirne zavore.
 • Tempomat se izklaplja med vožnjo. Napaka na stikalu sklopke.
 • ESP napaka. Ob izklopu ESP stikala na osrednji konzoli prihaja do izklopa klimatske naprave. Z reprogramiranjem se napaka odpravi.

Passat 6, napake volskwagen, napake passat, težave passat, problemi passat

Vpoklici

 • September 2005: Passat 2.0 TDI med januarjem in aprilom 2005. Preprogramiranje programske opreme pomembne za delovanje filtra trdih delcev. Tveganje za izgubo moči.
 • Marec 2006: nevarnost zloma dela v volanskem drogu. Napako je imelo 636 modelov Volkswagen Passat, izdelanih med aprilom in julijem 2005. Napaka v garanciji odpravljena.
 • Junij 2006: na modelih Passat 2.0 TDI (149) s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom, izdelanih do junija 2005, napaka na menjalniku.
 • November 2006: zamenjava računalnika za vbrizg goriva (Passat 1.6 FSI, Passat 2.0 FSI)na modelih,  izdelanih do marca 2005. Prihajalo je do vdora vode.
 • Januar 2007: napaka na brisalcih, ki lahko odpovejo v dežju. 300.000 modelov je imelo to napako. Najpogosteje pri modelu Passat 2.0 TFSI.

Passat 6, napake volskwagen, napake passat, težave passat, problemi passat

Karavan oz Variant je zaradi svoje prostornosti zelo priljubljen Volkswagen Passat

Viri: lastna raziskava, Autobild (Nemčija), Auto Express (Velika Britanija), Caradisiac (Francija), Whatacar (Velika Britanija).

Deli
Prejšnji članekVolskwagen Golf 5 (2003-2008)
Naslednji članekŠkoda Fabia I. (2000-2007)
Anej je avtor ideje AvtoNasveti. Svoje izkušnje z upravljanjem blagovnih znamk je najprej nabiral v turizmu, nato je ustvaril več lastnih blagovnih znamk. Z vodenjem ekipe je portal pripeljal na vodilno mesto iz svojega področja in mesečno ga spremlja preko 50.000 bralcev. Anej se profesionalno ukvarja z marketingom, upravljanjem blagovnih znamk in odnosi z javnostmi. Magistriral je na Fakulteti za upravo.

49 KOMENTARJI

 1. Ojla…

  Pri Passatu l. 2006, motor 2.0 TDI 140km tip motorja BKP je obvezno potrebno povdariti, da crkujejo šobe!
  Tovarna je to rešila tako, da imajo vsa vozila z BKP motorjem, t.i. “kulančno garancijo” do sedmega leta starosti, neodvisno od št. prevoženih km…..in v kolikor šobe odpovedo (ena…dve…ali kar vse) jih brezplačno zamenjajo na pooblaščenem servisu……..Marsikater “črni serviser” to rade volje izkoristi….in jih dragoooo zaračuna….

  l.p. Peter

 2. ali ima kdo problem pri Passatu l. 2006, motor 2.0 TDI 140km, z napenjalnikom jermena, namreč meni je ga ze drugič dobesedno odtrgalo, posledično nastane skoda na ventilih,…

 3. trenutno mam passata 2,0tdi 140kps letnik 2006 bil sem pri vseh možnih srviserjih in niti en srviser mi ni dal istega vzroka napake vsak trdi svoje težava se pojavi pri hitrosti od 120km/h naprej ko se peljem malo dlje mi expanziska posoda postane prazna pojavi se lučka(rdeča)avto ustavim pogledam posodico je prazna hm odvijem pokrovček se voda vrne avto nekadi,v olju ni vode ogrevanje je normalno prav tako delovna temp sedaj sm v dvomih kaj naj

 4. Passat 1.9TDI, pri 5 letih in 153000km zlomilo ojnico, posledično SESUT motor, motor praktično totalka…. Škatla vedno uradno servisirana, strojelom pa 400km po velikem servisu!!! Pa se zanašaj na DAS AUTO!!
  Moram pa pohvalit uradni servis, ki je velik del popravila naredil na kulanco. Še pomislek glede uradnega servisa & čipanja; na servisu so mi potrdili, če bi imel čip in/ali prazno servisno knjigo, se ne bi veliko pogovarjali o kulanci.

 5. Pozdravljen!
  POdobno težavo sem imel tudi jaz……mrtu žiučn ugotovil da je počil webasto….cca 150 eur in ni panike……

  Upam da sem pomagal

 6. Imel sem enak problem, sicer na Mondeu, kriv je bil pokrovček eksp. posode. Kupil novega za nekaj eur in je bil mir. Nisem mogel verjeti kakšna mala stvar lahko povzroči pravi problem.

 7. Kulanca pomeni, da ti servis popravi kaj na svoje stroške oz. stroške proizvajalca že po izteku garancije, ker se kak del nadpovprečno hitro kvari.

 8. Imam passata 2007 letnik 140 KM, avtomatik. Vsakih toliko časa se mi izprazni akumulator, včasih bolj, včasih manj. Izprazni se tudi poleti. Po tri mesece je mir, nato pa iz čistega miru nič. Bil sem na vseh testih, pa nič ne najdejo. Ali lahko kdo pomaga ?

 9. Pozdravljeni!

  Jaz imam pasata 2008 letnik 140 KM in ne vleče već od 100 kmh ne gre,sem bil pri mehaniki vsak trdi svoje,včasi se prižge lučka grelc med vožnjo.Ali lahko kgo pomaga?

 10. Pozdravljeni!
  imam passata(variant) l.2006..težavo imam da mi vse kontrolne lučke na armaturki utripajo med vožnjo,stevec je na nuli se ne premakne,dnevne kilometre in uro pa vrze na nulo..vcasih pa se vse normalno med voznjo prizge in dela ok,po nekaj casu pa spet ista stva…pa radio izklapla pa vklapla…avto pa deluje normalno kot da ne bi bilo nobene težave…ce kdo ve hvala za pomoč..lp

 11. Pozdravljen Mladen,
  imam Passat variant 2.0 TDI DSG 170KM in sem imel isti problem, ni vlekel ko se je med vožnjo prižgala “spiralna” lučka.
  Na uradnem servisu (Porsche Maribor) so mi zamenjali lambda sondo in se to ne dogaja več. Od tega minilo 3 leta.

 12. Imam passata z navigacijo letnik 2007. Po izklopu akumulatorja in ponovnem vklopu mi radio zahteva kodo. Kje je ta koda napisana?
  Hvala za pomoč.
  Lp

 13. Passat l2008/12 CR motor prevoženih 230000, lastnik 4 leta brez težav. Je pa to vozilo za lastnike, ki želijo prostoren in zanesliv avto. Ni za tiste ki želijo zunanjo šminko in notranjo božično jeljo z tipkami i lučkami.

 14. kupi 1.9, veliko bolj zanesljiv motor…pelje se presenetljivo živahno za 105 konjev…po občutku bi rekel da ni velike razlike z 140km 2.0 tdi.
  Cenejše zavarovanje, nižji stroški vzrževanja….2.0 imajo upravičeno tako nizke cene 🙁

 15. Zanimivo… edini avto kjer med viri napak ne navajate honestjohn.co.uk kjer ta sranje od avta velja za model z najdaljšim seznamom pogostih napak v zgodovini beleženja. Na bratovem od nakupa ni bilo meseca, ko se ne bi pojavila neka napaka. Od električnih (recimo delno opravičljivo) do vseh mogočih mehanskih (pa ne zaradi neke normalne obrabe) in rjavenja. Na koncu ga je prodal za 30% pod oglaševanimi cenami, samo da se ga je znebil.

 16. Zivjo! Imam seat altejo l.05 1.9 tdi, zanima me zakaj mi pri segretem motorju obcasno klenka po motorju, kot da ni segret in se slisijo ventili in pri voznji cca 1-2 uri mi pri vzigu motorja zelo zaropota že kar da ne raznese motorja oz. v prvo sploh ne vzge, mogoce v drugo ali tretje avto vzge ampak zelo glasno. Prosim za nasvet.
  Hvala lp

 17. rad bi vprašo za passat letnik 2007 2.0 tdi z dsg menjalnikom… kak je ta menjalnik ali so vlki problemi pa kak je ta motor??? je pa bil avto prvega lastnika pa prevoženih ma 250 000 pa servisna knjiga pa vse je… Hvala v naprej

 18. Passat letnik 1999,1.9 tdi,zanima me,kaj bi bilo,med vozno je crkno,pred tem je malo cukno,pol pa ni vec vzgal,kaj bi to lahko bilo.hvala

 19. Moje osebno mnenje in izkušnja z 2.0 TDI motorjem v audiju A6 C6 in po komaj 100k prevoženih kilometrih je, da je to najslabši motor ki jih je audi kdajkoli vgrajeval v svoje modele. Sem prvi lastnik A6 C6 2,0 TDI 2006 in še nisem prevozil kilometra da avto nebi cukal, tresel,crknil pri speljevanju, sam nenadzorovano pospeševal, z zakasnitvijo 1-2 sekunde pospeševal in še bi lahko našteval, pa mi je škoda zapravljati mojega dragocenega časa. Na okvare kot so okvara oljne pumpe in balansirnega modula, ki že oddaja tipičen zvok ali dvomasnega vztrajnika sploh ne upam pomisliti,da o razpadanju zadnjih luči in bledenju zadnje police že po petih letih raje ne govorim. Na servisih -pooblaščenih seveda, da ne bo pomote, me tolažijo, da je vse v redu in pač tako mora biti in naj se kar vozim, če pa mi kaj ni všeč pri tem pa naj se obrnem še na nepooblaščen servis. Na enem pooblaščenem so mi predlagali, da naj grem v kakšen tečaj vožnje, da se naučim speljevanja, potem ko sem jim omenil, da mi motor pogosto ugasne pri speljevanju. Seveda sem njihov predlog, po 1 milijonu prevoženih kilometrov z različnimi avtomobili, sprejel kot šalo, sam pa sem si misli: vi pojma nimate o motorjih TDI, kaj šele, da bi jih znali popravljat. Seveda ta servis je po nekaj mesecih zaprl svoja vrata saj se drugače tako ni moglo končati. Da ne bom predolg, oglej si posnetke na YouTube na temo oil pump, balancing modul, pa boš hitro dobil mnenje o tem motorju…Seveda sem se iz vseh teh napak nekaj naučil in prišel do zaključka, ki mi bo pri nakupu novega avtomobila olajšal delo, saj sta sedaj v izboru ostala samo dva proizvajalca med katerima pa audija sigurno ne bo več, vsaj dokler se jim ne bo pojavil kak uspešen tip motorja kot sta fenomen 1,9TDI 90PS ali 2,2 20v turbo. Naslednjih 50-60kEUROU bom zaupal bavarcem ali pa legendi iz Stutgarta. Vsaka šola nekaj stane, mene je stala 40.000 EUROU, nekdo pa ne bo prodal nekaj novih Audijev, ki bi jih kupili jaz, moje podjetje in sinova v primeru, da bi me audijevi pooblaščenci pošteno supportirali. Vsakemu se lahko zgodi da naredi napako, vendar je pošteno, da jo prizna in odpravi. V mojem primeru je niso priznali in je tudi do danes niso odpravili. Vsak ima svojo računico, nekomu pač 1 x 40.000EUROU pomeni več kot 5 x 50.000eurou….
  Upam da boš v mojem pisanju našel kakšno uporabno informacijo
  LP

 20. Avto je pozabil na en konkreten feler, in sicer zadnja generacija 1.9 tdi motorjev (oznake BXE, BLS) imajo drugačen (olajšan zaradi emisij) spodnji del motorja in kot po tekočem traku se meljejo ojnični ležaji in gredi…skratka zelo draga okvara ki zahteva menjavo oz. obnovo motorja.

 21. Zdravo. Mam passsat 20tdi 170ks dsg. 2011 .Avto mise neugreje ko pride na 90 grem na avto cesto in pade na 70/75*. Zamnju sem termostat in stikala.ce dlj cajta dela na mestu al pa ce ga tiscim pol je ok! Mi zna to gdo povedat. Hvala

 22. Vsi modeli imajo to tezavo,odsvetujem takojsnji obisk pri mehaniku.Par nasvetov preden vas mehanik preprica da zamenjate sondo.Motor avtimobila dobro ogrejte,vozite se vsaj 30 min,ne grejte ga v prostrm teku.Nato se zapeljite do avto ceste (najbolj v vecernih urah ko ni guzve),vozite 110 km/h pri 2050-2150 obrati na min 5 minut lahko tudi vec,da sonda izloci vse saje,cez par minut se bo lucka ugasnila.Ce se lucka ne ugasne potem se zapeljite do mehanika,da naredi regeneracijo z racunalnikom (dobro bi bilo da sete zraven ko se opravlja test,da vidite test na racunalniku).Samo v tem primeru da vse to ne deluje zamenjajte sondo !!! To svetujem zato ker vas mehanik lahko prenese okoli in opravi vse to kar sem vam svetoval in vam ne zamenja sonde,rece vam pa da jo je !!

 23. Pri passatu 2006 1.9 TDI mi pri izklopu motorja AC škatlica proizvaja vibrirajoč zvok, ki se večkrat potegne tudi do 3-4 sekunde. Kaj bi lahko blo narobe?

 24. Pozdravljeni
  Imam passata 2.0 tdi 140 km z dsg menjalnikom letnik 2010.
  ko avto laufa na mestu se z izpuha širi zelo neprijeten vonj-zelo smrdi zanima me kje je napaka ali je to lahko povezano z egr vintilom, hvala za odgovor.

 25. pozdravljeni imam passat 2.o tdi 4motion letnik 2007.zanimam me zakaj mi ne osvetli display računalnika ko je avto deluje.če pa je vklopljen samo kontakt je display osvetljen.

 26. Pozdravljeni

  Pri passatu 2.0 tdi 140 km 4motion letnik 2007 mi je nehal svetiti display računalnika med delovanjem.ko pa ima avto samo kontakt display sveti.
  hvala za odgovor

 27. Zivjo,imam passat 1.9,letnik 2006
  Par meseci nazaj sm zamenju bregasto osovino in podizace klipov ker prejsnji lasnik baje ni redovno menju olje,in se mi je prizgala lucka rumena kot za motor,kaj to pomen,nerki sam brau na netu da je okvare sistema beg,kaj to tocn pomen in a je kej resnega,hvala,lp

 28. V passat l.2006 tdi limuzina , 2,o bi dal akumulator OPTIMA pa ne vem če bi šlo.Ima kdo kake iskušnje s tem ?

 29. imam pasata automatik 2006 letnik imam proglem isprazni mi se akumulator iso sam na servis nista ne nadju a kupijo sam novi akumulator i opet isto nakon dva tri dana ako ne vozim isparazni se jel ko imo vakakv proglem??

 30. Rje ta avto ne pozna 🙂 Edino je dobro da se spomladi s korektorjem popravijo luknice, ki so nastale na havbi zaradi kamenčkov.

 31. Pozdravljeni,
  zanima me , jaz imam passata letnik 2006 trenutno imam zdej tezave vcasih vlece vcasih ne vlece takrat ko ga ugasnem pa spet vzgati zacne delat…ampak me je zdej zacel nagajat vec
  obnovil sem torbino agrventil sem zamenjal, luftmeser sem zamenjal in senzor zraka in ocistil sem torbino ali spet nagaja…;(
  ALI STE IMELI TEZAVE GLEDE TEGA? MOTOR JE 1,9 77 /105 KONJA
  HVALA ZA VAS ODGOVOR!!! LP

 32. Pozdravljeni ima passata 2.0 tdi CR motor letnik 2009/5 prevozeninh 285.000 km brez vsakih tezav vse deluje B.P

  Top avto.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here