Domov Škoda Škoda Yeti (2009-danes)

Škoda Yeti (2009-danes)

Deli

Škoda Yeti je prvi škodin SUV, ki s preverjeno tehniko in všečno obliko navdušuje množice. V kombinaciji s 4×4 pogonom postane dvoživka, s katero lahko premagujemo relativno zahtevne terene.

Osnovni podatki:
Leto izdelave: 2009-/
Naslednik: /
Konkurenti: VW Tiguan, Hyundai ix35, Kia Sportage, Ford Kuga, Nissan Qashqai

Prednosti
Slabosti
+ Prostornost
+ Udobje
+Uporabnost
+ Svetilnost žarometov
+ Zvočna izolacija
+ Kakovost izdelave
+ Natančni menjalniki
– Preglednost nazaj
– 4×4 pogon rezerviran za močnejše motorje
-Cena

Zanesljivost in najpogostejše napake

Težke okvare

1.2TSI, 1.4 TSI, bencinski motorji. Lahko trpijo za povišano porabo olja, kar lahko privede do hujših poškodb notranjosti motorja.

1.2 TSI, 1.4 TSI, 1.6 TSI , bencinski motorji. V vozilih, izdelanih do 2011, prihaja do raztegnitve pogonske verige ventilov, kar lahko povzroči uničenje motorja.

Druge napake in pomanjkljivosti

1.2 TSI, 1.4 TSI, turbo-bencinski motorji. Ob izrazito varčni vožnji prihaja do “pacanja” sesalnih ventilov, in posledično do slabše odzivnosti in višje porabe.

1.2 TSI, bencinski motorji. V nekaterih primerih prihaja do napake v delovanju turbopolnilnika (cinglajoč zvok + nezvezno delovanje).

– Pri dizelskih motorjih z DPF filtrom, lahko prihaja do “zapacanja” še posebej, če je vozilo voženo pretežno po mestih.

– Pri dizelskih motorjih (pri bencinskih še ni zabeleženo) se lahko razrahlja spoj med izpušnim kolektorjem in turbino, kar povzroči vdor izpušnih plinov v notranjost vozila ob mirovanju.

škoda yeti napake težave okvare vpoklici rabljen avto

Napake na karoseriji

– O napakah ne poročamo.

Notranjost in obraba

Škripajoč zvok oblog A-stebrička.

Slaba namestitev senzorja pri reži za vpih zraka na vetrobransko steklo.

– Ropot iz zadnjega dela vozila je lahko posledica razrahljanega zatiča ključavnice prtljažnih vrat.

škoda yeti napake težave okvare vpoklici rabljen avto

Napake elektronike

– Občasno težavna vzpostavitev Bluetooth povezave z mobilnimi telefoni.

Vpoklici

– December 2011, Vpoklic vozil, izdelanih od 1.1. 2009 do 15. 12. 2011, z motorjem 2.0 TDI CR, zaradi napake v kakovosti materiala cevi tlačnega voda goriva in možnega puščanja.

škoda yeti napake težave okvare vpoklici rabljen avto

Priporočamo

Bencinski motor: 1.8 TSI DSG Elegance

Dizelski motor: 2.0 TDI 4×4 DSG Elegance

Napake, okvare in vpoklici opisani v članku so rezultat strokovne raziskave virov zapisanih spodaj in so avtorsko delo. Kopiranje ali delno kopiranje je dovoljeno le s privoljenjem avtorja ob obvezni navedbi vira. Zgoraj opisane napake, okvare in vpoklici so ustvarjeni kot pomoč pri nakupu in vzdrževanju vozila. V kolikor imate z vozilom dodatne izkušnje jih delite z bralci v komentarjih.  
Viri: Lastna raziskava, Autobild (Nemčija), Auto Express (Velika Britanija), Caradisiac (Francija), Whatacar (Velika Britanija).

Deli
Prejšnji članekVolkswagen New Beetle (1999-2010)
Naslednji članekRenault Avantime (2001-2003)
Anej je avtor ideje AvtoNasveti. Svoje izkušnje z upravljanjem blagovnih znamk je najprej nabiral v turizmu, nato je ustvaril več lastnih blagovnih znamk. Z vodenjem ekipe je portal pripeljal na vodilno mesto iz svojega področja in mesečno ga spremlja preko 50.000 bralcev. Anej se profesionalno ukvarja z marketingom, upravljanjem blagovnih znamk in odnosi z javnostmi. Magistriral je na Fakulteti za upravo.

3 KOMENTARJI

 1. -Škoda Yeti ima tovarniško napako tesnenja vrat in s tem posledično rjavenje. Tovarna napake ne prizna! Tudi Škodini simboli so nekvalitetni. Tovarna jih menja. Lažnivo prikazovanje izpustov pri Diesel motorjih in tovarniška predelava je smrt za motor. Poraba bistveno večja pri drastični izgubi moči. Preglednost nazaj ni sporna.

 2. Brane je povečana poraba in izguba moči mišljena , za tiste avte, ki so jih lastniki peljali na novo programirat zaradi diesel afere izspustov?
  Brane ali kdorkoli drugi, ki ve zanesljiv odgovor hvala.
  Kupoval bom en rabljen avto in si ogledujem yetija, ker je uporabne oblike, sedeži se dajo ven pobrat, soliden 4×4 ima, raven rob v stopa v prtljažnik.

 3. Moj yeti 2.0 elegance 170KM letnik 2013 ima 230000 in je še v odličnem stanju, načrtujem vsaj 400000km, ker na trgu trenutno za moje potrebe in želje nima konkurence.
  pomanjkljivosti so preglednost pri vožnji nazaj, ampak to ima skoraj vsak avto danes, in zadnji senzorji, ki mi občasno padejo iz ležišča in jih moram sam fiksirati nazaj. ampak to je bolj moja krivda. težavo sem imel tudi z odvajanjem vode s panoramskega okna, ampak so težavo rešili na servisu z menjavo odtočne cevi. vse ostalo, motor, funkcionalnost, kvaliteta, vozne lastnosti in poraba, pa so super.
  aja, moj komentar na updatean motorni software po dieselgateu: opažena zmanjšana moč, ali pa zgolj drugačen režim delovanja. pospeški so bili slabši, končna hitrost pa enaka. ko sem avto načipal se je zadeva povrnila v normalo, zdaj je s 175km in 400Nm navora tak kot mora biti.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here