Domov Hyundai Hyundai Santa Fe (2006-2012)

Hyundai Santa Fe (2006-2012)

Deli

Hyundai Santa Fe je z letom 2006 postal povsem konkurenčen ostalim športnim terencem. S svojo obliko je naredil velik skok naprej v primerjavi s predhodnikom. Učinkoviti dizelski motorji in dobra splošna zanesljivost so njegov adut tudi kot rabljen nakup.

Leto izdelave: 2006 – 2012 Prenova: 2009 ter 2011
Proizvajalec: Hyundai
Predhodnik: Santa Fe Naslednik: Santa Fe Razred: Veliki športni terenec
Konkurenti: Kia Sorento, Volvo XC60,
Modeli: Športni terenec Euro NCAP: ★★★★(2009)
Prednosti Slabosti Priporočamo:
+ Udobje na cesti
+ Učinkovito dušenje neravnin
+ Možnost sedmih sedežev
+ Kvaliteta izdelave
+ Oprema
+ Zanesljivost
– Na začetnih modelih neprepričljiva kvaliteta materialov notranjosti
– Izredno mehko podvozje
Bencinski motor:
Ne priporočamo (Poraba)
Dizelski motor:
2.2 CRDi

Pregled napak, okvar in vpoklicev

Težke okvare

 • O težjih okvarah ni govora.

Druge napake in pomanjkljivosti

 • Pri vozilih opremljenih z 2.2 CRDi dizelskim motorjem izdelanih do prenove (2009/2010) prihaja do težav s puščanjem visokotlačne črpalke goriva.
 • Hitra obraba zavornih elementov.

Hyundai Santa Fe - zanesljivost, težave, okvare, napake, problemi

Napake na karoseriji

 • Izrazitih in konstantnih napak na karoseriji ni opaziti.

Napake notranjosti

 • Notranjost prvih modelov občutljiva na praske.

Hyundai Santa Fe - zanesljivost, težave, okvare, napake, problemi

Napake elektronike

 • Pritožbe lastnikov čez delovanje originalnega radijskega sprejemnika zaradi slabega signala.
 • Pri vozilih izdelanih po prenovi se pojavljajo težave z delovanjem tempomata.
 • Pri vozilih s 6 stopenjskim samodejnim menjalnikom se lahko pojavlja grobo menjavanje prestav, kar se v zgodnji fazi elegantno odpravi z reprogramiranjem računalnika menjalnika.
 • Poročanje o pogostejšem nepravilnem kazanju količine goriva v posodi zaradi napake na plovčku.
 • Za neodzivnost motorja na pedalo za plin in prižgano opozorilno lučko za okvarno na motorju je največkrat kriva okvara senzorja pozicije plina (Fuel Throttle sensor) v kombinaciji z okvarjeno kisikovo sondo.
 • Pri vozilih z avtomatskim menjalnikom lastniki poročajo o pogostejših okvarah zavornih senzorjev.
 • Pri vozilih opremljenih z gretjem prednjih sedežev prihaja do občasnih težav z nedelovanjem le tega.

Vpoklici

Datum vpoklica
Vzrok vpoklica
Začetek proizvodnje
Konec proizvodnje
16/04/2012
Možne poškodbe na vodih goriva in posledično puščanje goriva.
01/09/2009
13/12/2011

Hyundai Santa Fe - zanesljivost, težave, okvare, napake, problemi

Napake, okvare in vpoklici opisani v članku so rezultat strokovne raziskave virov zapisanih spodaj in so avtorsko delo. Kopiranje ali delno kopiranje je dovoljeno le s privoljenjem avtorja ob obvezni navedbi vira. Zgoraj opisane napake, okvare in vpoklici so ustvarjeni kot pomoč pri nakupu in vzdrževanju vozila. V kolikor imate z vozilom dodatne izkušnje jih delite z bralci v komentarjih.  
Viri: Lastna raziskava, Parkers (Velika Britanija), Autobild (Nemčija), Auto Express (Velika Britanija), Whatacar (Velika Britanija), Hyundai-forums.com, Vosa.gov (Velika Britanija), Euro Ncap , ADAC (Nemčija).

Deli
Prejšnji članekOpel Astra (2004 – 2011)
Naslednji članekPopravilo poškodovanega vozila
Tom je urednik portala AvtoNasveti. Že od samega začetka je s svojim strokovnim znanjem vedno v iskanju pravih informacij za naše bralce. Kot univerzitetni diplomirani inženir strojništva je tudi velik tehnični poznavalec. Kot strasten avtomobilist je gonilna sila portala in avtor številnih strokovnih člankov iz področja zanesljivosti vozil.

8 KOMENTARJI

 1. Mi smo imeli Santa Fe-ja, letnik 2008. Bil je res dober avto. Ampak podvozje pa res ni bilo premehko. Niti približno. V kombinaciji z 20-colskimi platišči je bilo kvečjemu pretrdo, ko pa smo imeli gor 18-colska platišča pa je bilo ravno pravšnje.

 2. Jaz imam Santa Fe-ja letnik 2007, lastnik sem 4 leta. Pri 110 tisoč kilometrih (pred 3-imi leti) je začel rukati dvomasni vztrajnik. Še vedno vozim z istim, ruka in ropota, trenutno imam 145 tisoč km. Strošek popravila je najmanj 1.500 €. Včasih se pojavi lučka od ESP-ja, verjetno zaradi tega. Enkrat mi je šel nek kolotek pod volanom, zaradi katerega mi je svetila lučka od airbaga, strošek 120€. Drugače pa še nisem zasledil drugih težav. Je pa avto zelo udoben za dolga potovanja npr. 14 ur vožnje brez prestanka brez problema.

 3. Spet jaz. Še vedno imam Santa Fe. Sedaj ima 158.000 km. Letos julija sem zamenjal komplet jermene, vodno pumpo, mikrojermen, natezalec, dvomasni vztrajnik, sklopko, olje v menjalniku…plus redni servis…strošek 1.850 eur. Vse je OK le da se ob speljevanju ali še bolj vožnji v rikverc še vedno čuti isto poskakovanje le nekoliko manj. Sem ga peljal reklamirat, ga je imel mehanik na opazovanju par dni in pravi, da on nič ne čuti poskakovanja. Sem mu hotel pokazati kaj mislim, smo se peljali naprej nazaj in ta hudič prav takrat ni hotel poskakovati. Drugače odličen avto, upam da mi služi vsaj še kakšnih 5 let.

 4. Avto ima ogromno težav z zaribanjem motorjev,to sem ugotovil šele zdaj ko je zaribal tudi meni in je motor praktično nemogoče dobiti…

 5. Mene pa zanima samo, če je kdo že zamenjal dvomasni vztrajnik za normalnega? sem bral da se to da.. kao kupiš kit in je to to.. .ima pač lamela funkcijo blaženja tresljajev.

 6. Sam imam avto ze stiri leta. Avto brez napak, strosek samo gorivo pa gume. 1x obstal na avtocesti zaradi zaribanja lezaja na klimi kompresor. Tedaj se je jermen pregrel in zagorel, vendar moja krivda, saj je avto ze prej kak dan se slisalo lezaj. Drugace za teren in zimo brezskrben. Priporocam

 7. Motorji 2,2 ribajo samo zato ker fol ne menjava olja redno, predpis ima na vsakih 15.000km,
  moj jih ima 273.000 (ob nakupu jih je imel 90) motor še vedno nobenih problemov ,zamenjal komplet vztrajnik, levi zglob mi je še sumljiv,drugih problem še do zdaj ni bilo,naj omenim pred tem imel passat 1,9 tdi syncro, vztrajnik,turbina,roke,amortizerji,most amortizerji,centralno zaklepanje,volanska letev,abs enota,itd,itd pri 290.00 ga prodal

 8. Na 2,2crdi motorjih je potrebno pri vsakih 150,000 km spucat satovje pri oljni pumpi,v nasprotnem se zabije zaradi usedlin in pumpa ne dobiva zadost olja pri cem posledicno zariba motor.
  Pri rednem in pravilnem vzdrzevanju avto lahk dosega ogromne kilometre brez tezav.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here